Företagslarm – så mycket mer än skydd mot inbrott

Idag är ett företagslarm så mycket mer än bara ett larm som ska förebygga inbrott eller skadegörelse. I dagens smarta företagslarm kan du få tjänster som brandskydd eller överfallslarm, men du kan även kontrollera saker som belysning eller se när det är driftstopp i din verksamhet.

Om du har personal som arbetar på utsatta tider eller i utsatta miljöer så kan ett överfallslarm vara en mycket god investering för att öka tryggheten. Medarbetare som arbetar själv under natten kommer att uppskatta denna funktion särskilt mycket. Du som företagare kan även få användbara funktioner som är kopplat till ditt företagslarm. Vad sägs om att larmet kan berätta för dig om eventuella driftstopp eller hjälpa dig att undvika svinn? Dagens företagslarm är anpassade för att du som företagare ska öka tryggheten och effektiviteten på ditt företag. Detta innebär som du säkert förstår stora besparingar för dig som företagare. En annan populär funktion som ett företagslarm kan erbjuda är till exempel att du kan räkna hur många besökare det är i din butik eller för den delen bara kolla in och se allt är som det ska i butiken.

Många branscher i behov av ett företagslarm

Du som arbetar inom restaurang, bar eller café ser säkert många fördelar med ett företagslarm som kan öka tryggheten både för dig som ägare och för din personal. Inom handel och butik är det ganska självklart att ha ett företagslarm som skyddar de tillgångar som finns på företaget. Inom bygg, industri och verkstadsbranschen så hanterar man ofta mycket värdefulla maskiner och verktyg som kan vara stöldbegärliga. Här kommer även smarta funktioner som att upptäcka driftstopp väl till pass. På ett kontor kan du som arbetsgivare se vem som larmar på och av, hur det ser ut när din personal arbetar eller kontroller belysning. På ett lantbruk så finns många värdefulla maskiner och även här kan smarta funktioner komma väl till pass när du inte kan vara på palts själv. Brandskyddet är något som många företagare uppskattar och detta uppskattas kanske lite extra på en gård där en brand skulle innebära allvarliga konsekvenser för verksamheten.