Julbord är för många det bästa på hela året. Både vad gäller det julbord man äter tillsammans hemma på julafton och de julbord man bjuds in till via jobb eller föreningar. Julmat är något av en helig graal för många och många som kanske inte är så noga med traditionerna med andra saker i livet blir väldigt traditionella när det kommer till just julmaten. Att låta julafton gå sin gilla gång med en ”var sak har sin tid”- mentalitet där maten ska ätas vid ett speciellt klockslag liksom julklapparnas öppning har sin speciella tidpunkt är vanligt i många familjer runt om i landet. Julafton är en intressant dag under året på det viset att majoriteten av befolkningen äter i princip samma saker plus tittar på samma tv-program och äter ur samma chokladaskar vid ganska samma tidpunkter under dygnet.

Hemma eller på restaurang

På julafton vill de flesta vara hemma och äta och mysa med familj och vänner medan man veckorna innan jul ofta träffas ute för att äta julbord. Det är vanligt förkommande att man äter julbord tillsammans med jobbet eller med ett gäng vänner och bekanta som man inte kommer att tillbringa julafton tillsammans med. Detta öppnar upp för att kunna få lite inspiration till nya rätter på julbordet då vissa restauranger vågar ta chansen att lägga till lite nya rätter för varje år som gör att det blir lite mer spännande att äta julmat ute.

Alternativa julbord

Många tycker att det är roligt med lite alternativa julbord och det blir allt vanligare att man kan äta julbord som inte har något alls att göra med den traditionella svenska julens smaker. Detta lockar många och dessa julbord har fått ett uppsving de senaste åren. De blir fler och fler och i våra större städer kan vi hitta massor av läckerheter från andra länders mat.

Kick-Off med jultema

Konferenser och möten med teman går alltid i mode och kick-off vid nya projekt är alltid populärt. Att jultema passar hela december är en självklarhet men om man gör det i januari eller februari? Varför inte egentligen, julen är rolig på alla sätt och vis. Speciellt om man kanske har ett något längre projekt som avslutas runt juletid kan man runda av precis som man började. Ring din favorit konferensanläggning och se vad de kan göra. Kick-Off med jultema, något att ha i åtanke. Extra spännande blir det om man lägger det i skärgården. Är du intresserad kan du besöka skärgårdskonferenser.nu och läsa mer om teman och möten i skärgården.