Stockholms liter mer udda cateringalternativ

De vanligaste tillfällena att köpa in catering är på större fester, bröllop eller event. Tillfällen då många personer ska få mat samtidigt och man inte vill lägga timmar på att själv tillaga och förvara maten. Men självklart går det att få catering vid andra tillfällen, på udda platser och med de ovanligare recepten. Några lite mer udda cateringalternativ i Stockholm har hittats med följande inriktningar.

Vegansk – För miljöns skull

Veganska restauranger och vegansk catering har funnits länge i Stockholm. Utbudet har även ökat med åren allt eftersom den vegetariska och veganska maten efterfrågas allt mer. En del väljer det utifrån ett kostperspektiv, andra för att värna om djuren och allt fler ur ett miljöperspektiv. Ska ni ha ett event eller en fest med fokus på miljön? Välj vegansk catering.

Frukostcatering – Med lyx redan på morgonen

Catering måste inte vara för de finare middagarna eller större festerna. Det kan lika gärna beställas på morgonen. Varför inte överraska frun med ett dignande frukostbord där hela familjen kan samlas och njuta av gemenskapen och känslan av att välja på lika mycket olika frukosttillbehör som på en klassisk hotellfrukost. Men kom ihåg att de flesta cateringföretag har en gräns för hur många personer man minst måste beställa mat till.

Catering med egen barista eller bartender

Maten är viktig men självklart höjer man nivån på festen genom att även boka in en barista eller bartender. Allt beroende på vilka drycker som planeras under kvällen. Denna helhetslösning erbjuder självklart inte alla företag men det finns ett par stycken i Stockholm som både erbjuder mat, servering och specialkunskap inom vissa områden.

Catering via foodtruck

Färskare och fräschare än så här blir det inte. En foodtruck är en ombyggd minibuss eller mindre lastbil där måltiderna tillagas varpå de sedan serveras från en sidolucka. Dessa bilar står på flera ställen i Stockholm dagtid men kan även hyras för större event.

Ett mycket passande sätt att servera maten på om det exempelvis inte är så fasta mattider. Låt gästerna själva gå till denna mobila ”matvagn” och beställa när de vill äta. Det finns ett flertal foodtrucks att välja på – se på menyn för de har olika inriktningar.

Många cateringföretag är väldigt flexibla och kreativa, en bra idé är att kontakta någon som ligger i ditt närområde och helt enkelt fråga. Du kan klicka här för att komma till en av de mer rekommenderade aktörerna i branschen.