Det finns många olika tjänster att använda sig av när du ska anordna ett event. Vid större sammankomster som exempelvis bröllop, jubileumsfester eller liknande kan det vara svårt att själv ta itu med alla förberedelser. Förutom att lokalen ska väljas ut och hyras, aktiviteterna anordnas och inbjudningskorten ska skrivas, är det även mycket annat som måste arrangeras. Till exempel mat och dryck. Just maten kan vara extra besvärlig att göra på egen hand, särskilt om det är ett större antal gäster som är bjudna. Då kan det istället vara smart att anlita catering i Lund. Catering är en smart tjänst där du smidigt beställer mat till ditt event. Beroende på vilket företag du anlitar kan utbudet av rätter skilja sig en del.

Fräsch mat till sommaren

För sommarfester brukar det vara trevligt med buffémat som pajer, sallader och kallskuret. I Lund kan du hitta många cateringfirmor som erbjuder såväl mingelbitar och smörrebröd som högtidsanpassade måltider för bland annat julfesten eller till påsk. Kom ihåg att vara ute i god tid när du ska anlita catering i Lund eftersom företagen ibland har många beställningar, särskilt under sommaren och högtider. Tänk även på att informera gästerna om att berätta om eventuella allergier så att du kan beställa in specialkost vid behov.

Tillbehör vid catering i Malmö

Även om du fixat maten genom catering i Malmö kanske du inte vet hur du ska servera middagen. Har du exempelvis porslin för 50 gäster? Hör av dig till cateringfirman och fråga om de kan hyra ut eller om de tillhandahåller porslin och glas när du beställer maten. Ibland erbjuder firmorna till och med serveringspersonal till extra kostnad, något som kan vara bra vid sittande middagar. För att du och dina gäster ska bli nöjda och glada med maten kan det vara bra att i förtid testa en till tre olika cateringfirmor i förväg. Beställ in provbrickor med lite av varje och se hur det smakar innan du bestämmer dig för vad du ska beställa till ditt event. Osäker på vad ni ska äta? Prata med cateringfirman, de har bra koll på vilka menyer som passar för olika tillfällen.