3 vägar till en kvadratsmart badrumsrenovering

Runt om i Sverige, kanske främst i Stockholm och andra stora städer, vimlar det av trångbodda människor. Lägenheter kan vara otroligt små här och då gäller det att renovera och inreda smart. Har man bara ett enda badrum gäller det att vara extra smart för att få plats med alla nödvändigheter på den lilla ytan som är avsedd för just badrummet. Det finns en hel del knep och bra inredning att använda sig av för den som vill skapa ett stilfullt, modernt hygienrum även om ytan är knapp.

Smart inredning

Tillhör man en av dom trångbodda i exempelvis Stockholm vet man att det gäller att tänka smart när man inreder. Har det blivit dags för en badrumsrenovering finns även här mycket bra saker att välja mellan idag. Ett första bra steg till att spara mycket plats är att välja ett handfat av minimal modell. Det fyller samma funktion men tar upp betydligt mindre yta än en variant av standardstorlek.

Utnyttja väggarna

Har man lite golvyta att röra sig på ska man se till att använda väggarna. Här kan man få plats med otroligt mycket förvaring. För att behålla en luftig känsla är det en fördel att använda sig av öppna hyllor istället för skåp. Förvaringen löser man genom att ställa ut snygga korgar att ha handdukar, skönhetsprodukter och andra saker i. För att få ett bra resultat av en badrumsrenovering på liten yta får man helt enkelt tänka lite annorlunda för att hitta smarta lösningar.

Ljusa färger och bra belysning

Även om rummet är litet kan man åtminstone få det att se större ut. Detta gör man genom att välja rätt färger och bra ljussättning. Ska man genomföra en badrumsrenovering i sin minimala enrummare ska man se till att välja ljusa färger på både väggar, golv och tak. Till detta ska man även se till att hitta bra belysning, gärna från flera källor. En stor spegel ovanför handfatet med egna lampor kommer ge rummet en rymligare känsla och ett större djup.

Tycker man att det känns svårt att planera en kvadratsmart badrumsrenovering på egen hand kan man alltid ta hjälp av ett proffs. I just Stockholm finns många inredningsarkitekter att vända sig till om man vill ha ett extra bra resultat.

Rekommenderad sida för dig som vill renovera badrum är badrumsrenoveringarstockholm.nu.